reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Kielce
14.7°C
wschód słońca: 05:28
zachód słońca: 19:44
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Kielcach

kiedy
2025-04-25 19:00
miejsce
Studencki Klub WSPAK, Kielce, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2025-04-25 19:00
miejsce
Dom Kultury Zameczek, Kielce, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2025-04-27 17:00
miejsce
Applause - Restaurant & Jazz...
wstęp biletowany
kiedy
2025-05-08 17:30
miejsce
Kieleckie Centrum Kultury, Kielce,...
wstęp biletowany